Harald Berkhout

  directeur

  Harald leerde als fotograaf bij Hans Kroeskamp vanaf 1981 alle finesses van stillevens beheersen. Ook beleefde hij (als persfotograaf) de passie voor reportagefotografie, resulterend in publicaties in magazines als Panorama, Beau Monde, Glamour, Avantgarde, JFK en vele andere. Met een mix van stills in mode & product legde hij de fundamenten voor Studio Berkhout. Zijn vooruitstrevende visie bezorgde de studio toonaangevende klanten als Scotch & Soda, waar nu al meer dan 14 jaar de fotografie voor wordt verzorgd. Naast fotografie steekt Harald veel passie in het custom-made ontwikkelen van software & werkvloer oplossingen voor de klanten – wereldwijd.

  “Creatief, innovatief en spontaan blijven, garanderen het succes tot inzicht en beheersing in beeld.”

    Timo Janson

    beeldbewerker

    Timo is afgestudeerd aan het toenmalige Grafisch Lyceum te Amsterdam. Hij besloot het diepe in te duiken en startte bij een bedrijf in relatiegeschenken een “prepress” afdeling op. Na een paar jaar stapte hij over naar een grote lithograaf in Amsterdam, een branche waarin hij een aantal jaren voor verschillende werkgevers werkte. Vanwege het geleidelijk uitsterven van dit vak koos hij voor een fotostudio, en wel Studio Berkhout. Met de jaren ontpopte Timo zich tot een ware specialist in beeldbewerkingen. Zijn grote kwaliteit is dat hij alle aanpassingen die klanten voor- of achteraf vragen, snel weet te integreren in perfecte beelden.

    “A person who never made a mistake never tried anything new”

      Marjan Schonenberg

      fotograaf

      Marjan Schonenberg (Fotoacademie 2009) is een technisch sterke fotografe, die het plezier in haar werk laat afstralen in de foto’s. Na haar studie richtte ze zich vooral op portretfotografie, om uiteindelijk haar passion voor fashion terug te vinden bij Studio Berkhout. Haar creativiteit en getraind oog voor detail maken het plaatje compleet. Als geen ander weet ze samen met het gedreven team de energie van het moment in haar beelden vast te leggen.

        Jenny Tang

        hoofd stylist

        Jenny verhuisde in 2005 met een MBO-diploma filiaalbeheerder op zak van Vlissingen naar Amsterdam, als studente modeacademie AMFI. Al na een jaar besloot ze direct te gaan werken in de mode. Bij Sarlini modeaccessoires promoveerde ze van assistent naar Hoofd Sample Coördinator, tot een faillisement. Via het UWV belandde ze bij Studio Berkhout waar ze direct mee mocht draaien in producties, wat haar goed afging. Na wat zoeken in het begin zorgden haar perfectionisme en management skills van haar vorige baan dat ze doorgroeide tot hoofd stylist. En ondanks de nu dagelijkse confrontatie ervaart Jenny fashion nog altijd als heerlijk divers en voor iedereen beschikbaar.

        “Life is too short for bullshit”

          Erik Berkhout

          social media

          Hoewel Erik zijn opleiding Management, Economie & recht met goed gevolg afsloot, is hij voornamelijk werkzaam geweest in het welzijnswerk. Gestart als jongerenwerker in Haarlem werd hij later groepsbegeleider van een GGZ instelling in Amsterdam. Momenteel werkt Erik freelance voor Studio Berkhout, waar hij werd aangetrokken om zijn exceptionele kwaliteiten. Zijn taken richten zich vooral op procesbewaking, het out-of-the-box denken bij nieuwe ontwikkelingen, zoals de nieuwe website, en Social Media activiteiten. Blij met de kans die hij in dit team heeft gekregen kan hij nu zijn opleiding toepassen in de praktijk.

          “Een bal is een bal. Ze zijn allemaal rond, de rest is lulkoek” – Willem van Hanegem

            Loïs Dieleman

            360 rotatie stylist

            Lois heeft haar specialisatie in de 360 weergave van kleding. Of het nu gaat om een jeans broek of Bh set, alles vereist een kundige styling om de 360 presentatie mogelijk te maken.

              Dimitri Overtoom

              Stylist

              Dimitri is hier als stagiair tijdens zijn MBO-opleiding In & Outdoor Styling begonnen met werken. Vanuit deze stage heeft hij parttime gewerkt tijdens zijn opleiding en heeft hij een hoop geleerd van al het werk in de studio en is dus een goede aanwinst voor het team. Nu werkt Dimitri in het vaste team als stylist.

                Marit de Jong

                prep stylist

                Marit is afgestudeerd aan de fotovakschool. Tijdens het zoeken naar een passende werkplek voor na haar opleiding besloot zij als hobby vrijwilligerswerk te gaan doen in een dierenasiel. Naderhand is zij aangenomen bij Studio Berkhout.